Modern woonhuis te Uden

"Alles precies zoals bedacht"

Het voordeel van zelf bouwen? Je kunt er al je woonideeën in kwijt, weten Saskia en Marcel uit Uden. Ze gingen aan de slag en zijn helemaal happy in hun mooie, toekomstvaste woning.
Via een klant in Saskia’s salon kwamen ze in contact met architect Johan van den Akker uit Erp. ,,Hij kwam vrij snel met een ontwerp dat tegemoet kwam aan onze wensen.” Door slim gebruik te maken van de regels voor vergunningsvrij bouwen, kon het forse programma toch ingepast worden in een verfijnd ontwerp.
Zelf bouwen? Ik zou het zo weer doen,” zegt Saskia Govers met een grote grijns. ,,Ik vond het echt heel leuk. En het ging als een zonnetje.” Partner Marcel van Es is iets minder stellig. Hij vond het ook leuk, maar heeft de minder leuke kanten eveneens nog strak op zijn netvlies: de stress, het tijdsbeslag, de focus op het resultaat. ,,Het leuke is dat het een soort puzzel is die steeds beter in elkaar gaat passen. Als ik kijk hoeveel van onze ideeën we allemaal in dit huis hebben kunnen verwerken, vind ik dat heel bijzonder.”
Het verhaal van Marcel en Saskia is te lezen in het katern “Binnen&Buiten” van het Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad, verschenen op 15-04-2016
tekst: Aïda Jaber