Schuurwoning te Boekel

Voor Rob en Maartje ontwierpen wij deze schuurwoning op een prachtig plekje aan de Perekker in Boekel. Een schuur spreekt tot de verbeelding, door de vrije hoogte en de zichtbare constructie. Wanneer je het complete programma van een eengezinswoning in een schuur probeert te schuiven, moet er al snel een flinke verdiepingsvloer in waardoor er weinig over blijft van het schuurgevoel. Daarom hebben we gekozen om niet één, maar twee schuren te ontwerpen: een om in te leven en een om in te slapen. Hierdoor blijft overal het echte schuurgevoel behouden, én de wens van een levensloopbestendige woning is meteen vervuld!
De gevel van het woonhuis is bekleed met padouk, afrikaans hardhout wat vers nog een rode kleur heeft maar na een paar maanden prachtig vergrijsd. De gevels zijn deels met planken en deels met latten bekleed, dit wekt de illusie dat de planken haaks op de gevel zijn gemonteerd. Samen met de verborgen kozijnen levert het een fraai en afwisselend gevelbeeld op.

in samenwerking met de Denkkamer & Bouwkundig bureau Berg