verbouw jaren ’70 huis

Je eigen huis bouwen; voor veel mensen een ware droom. Alles nieuw, goed geïsoleerd en energiezuinig. Maar in plaats van een huis compleet nieuw te bouwen, is het verbouwen van een bestaand huis ook zeker het overwegen waard: De percelen zijn vaak groter en mooi gelegen. De huizen zelf zijn meestal niet meer van deze tijd: slecht geïsoleerd en een ‘hokkerige’ indeling.
De plaats en perceelgrootte van een huis kun je niet veranderen, de indeling en isolatie van een huis wel!

Pirke en Marjolein vonden zo’n buitenkansje: Een mooi en groot perceel, midden in het dorp. Het huis is wel aan de krappe kant: de keuken is erg klein en met name boven houdt het niet over. Het bestemmingsplan voorziet op deze plek een erg ruim bouwblok, dus mogelijkheden genoeg om het huis zowel beneden en boven te vergroten.

De nieuwe aanbouw voegt op de begane grond een grote leefkeuken toe, met veel glas zodat er een optimale verbinding is tussen binnen en buiten. Op de verdieping is een extra slaapkamer met inloopkast toegevoegd, zodat je ’s ochtends wakker wordt met een mooi uitzicht over je eigen perceel.
Daarnaast krijgt het bestaande woonhuis ook een make-over: De gevels worden gekeimd, de hoofdentree krijgt een nieuwe look en de kap wordt vernieuwd zodat deze dezelfde isolatiewaarde heeft als een nieuwbouwwoning.