Woonhuis Sonniuspark

Op een markante plek in het Sonniuspark te Son wordt dit moderne woonhuis gebouwd. Omdat het een hoeksituatie betreft, is een tweezijdige oriëntatie gewenst. Daarom is er voor gekozen om de hoofdentree op de hoek te plaatsen. Het dak wordt op die plek afgesneden zodat de entree een interessante en uitnodigende uitstraling krijgt.

materialen

De materialen voor deze woning zijn zorgvuldig gekozen: Het basement wordt gevormd door langwerpige strengpers bakstenen welke stootvoegloos worden gemetseld. Doordat de verdieping wordt gestucadoord, lijkt het zinken dak los te komen van het basement. De achterzijde bestaat voornamelijk uit glas, zodat het contact met de tuin optimaal wordt benut. Door de overkapping naast deze pui te situeren is ze wel direct toegankelijk vanuit de woning maar vormt het geen belemmering voor het daglicht.