Betrokken vanaf het eerste moment

In 2015 startte Johan van den Akker zijn eigen ontwerpbureau, waarbij een persoonlijke benadering en directe betrokkenheid het allerbelangrijkste zijn. Johan: “Als architect ontwerp je steeds weer voor andere mensen, dat maakt het vak zo leuk en afwisselend. Luisteren, meedenken en creatieve oplossingen zoeken. Ook de lokatie is steeds weer anders: de ene keer ontwerp je nieuwbouw in het centrum en de andere keer een schuurwoning in een landelijke setting. De relatie tussen het gebouw en haar omgeving is heel belangrijk. Ze moeten bij elkaar passen en elkaar versterken.”

Juist persoonlijke aandacht is belangrijk om te komen tot een goed ontwerp. Daarom start een project altijd met een kop koffie. Wat vind je belangrijk? Wat lijkt je mooi en wat juist niet? Ter voorbereiding op het eerste gesprek bekijkt Johan de bouwkavel, of de woning, en informeert bij de gemeente naar de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan. Tijdens het eerste gesprek worden de wensen geïnventariseerd en de mogelijkheden van het kavel besproken. Je ontvangt een vaste prijs voor het hele traject. Pas als jij tevreden bent dan is het ontwerp definitief.

Johan is jong en heeft een frisse kijk op architectuur en ontwerp. In 2009 behaalde hij zijn ingenieurstitel aan de Technische universiteit van Eindhoven, faculteit bouwkunde. Al tijdens zijn studie was Johan werkzaam als architect voor een middelgroot architectenbureau. Zijn kantoor is gevestigd in Uden, het werkgebied is regionaal (Uden, Meierijstad, Boekel, Laarbeek, Landerd etc).

[button url=”https://johanvdakker.nl/projecten/”] projecten [/button]
[button url=”https://johanvdakker.nl/contact/”] contact [/button]